Virtualizáció

Az ANT az év adatközponti partnere

2018. június 7-én a Fujitsu megtartotta a 2017-18-as évet értékelő rendezvényét.

Ennek keretében ünnepélyes díj átadóra is sor került, melyben a Fujitsu értékelte az időszak kimagasló teljesítményeit.

Örömmel jelenthetjük be, hogy az ANT Kft. átvehette az ÉV ADATKÖZPONT PARTNERE címet.

Microsoft

A Microsoft Magyarország Kft. a Microsoft Corporation magyarországi képviseleteként 1993-ban alakult, mindössze két fővel. Napjainkban a vállalat dolgozóinak létszáma megközelíti a 200 főt, és a hazai informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. A Microsoft Magyarország 2003-ban és 2006-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet, 2008-ban a Legjobb IT Munkahely lett, a nagyvállalati megmérettetésben pedig a harmadik helyezést érte el. 2010-ben az MNKSZ pályázatán a „Legjobb Női Munkahely 2009” címet érdemelte ki.

ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel való együttműködésünk során szállítottunk az intézmény részére - a központi adattárolást, magas rendelkezésre állással megvalósító- NetApp FAS 3040-es storage clustert. Az egyetem NetApp melletti döntésének sikerét igazolja, hogy mára a clusteren elérhető tárkapacitást, a folyamatos igénybővülések kiszolgálása érdekében több mint 110 TB-ra növelték, amely a 2009-es 7 db shelf-el történő szállítást követően újabb 6 „polcnyi” bővítést jelent és ezzel 182 db HDD üzemel a clusterben.

NetApp

NetApp - korábbi nevén Network Appliance Inc. - David Hitz, James Lau és Michael Malcolm által 1992-ben alapított informatikai és fejlesztési vállalkozás, mely nem kisebb célt tűzött ki, mint olyan megfizethető hálózati háttértárolók-rendszerek megalkotását, melyek segítségével mind az IT releváns CAPEX (capital expediture – beruházási költség), valamint OPEX (operational expediture – üzemeltetési költség) kiadások jelentősen csökkenthetők.

Napjainkra az egyik piacvezető multinacionális nagyvállalattá nőtte ki magát, valamint kivonult az amerikai tőzsdére is (NASDAQ: NTAP).

IaaS (Infrastructure as a Service - Infrastruktúra Szolgáltatásként)

 A szolgáltatást elsősorban azok részére ajánljuk, akik rendelkeznek informatikai rendszerekkel, melyeket folyamatosan üzemben kívánnak tartani, de a hardver és más alap infrastruktúrális beruházásaik és az üzemeltetésükkel kapcsolatos problémáktól és költségektől szeretnének megszabadulni.

Hardver platform

VMware Workstation

 

A VMware egyik "legősibb" terméke, a cég megalakulását követő évben, 1999-ben került piacra az 1.0-s verzió. Segítségével könnyedén futtathatók egyazon fizikai hardveren heterogén operációs rendszer-környezetek.

A technológia felépítését a következő ábra szemlélteti.

VMworkstation_web.png

VMware Essentials & Acceleration Kits

 

Az Essentials- és Acceleration Kit-ek létrehozásával a VMware megteremtette legtöbb vállakozás és szervezet költséghatékony belépési pontját a virtualizáció világába. Ezek tulajdonképpen olyan mintacsomagok, melyek között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő funkciókat, mindezt jelentősen kedvezőbb árszínvonalon, mintha ugyanazon komponenseket egyesével válogatná össze a katalógusból.

VMware vCloud Suite

 

A 2012-es VMworld USA rendezvényen Pat Gelsinger a VMware nem rég kinevezett elnök-vezérigazgatója új termékcsomagokat jelentett be.

VMware vSphere 5.1

 

A VMworld USA 2012 rendezvényen Pat Gelsinger a VMware frissen kinevezett elnök-vezérigazgatója bejelentette a vSphere legújabb 5.1-es verziószámú virtualizációs platformját, ami 2012. szeptember 11-től letölthető. 

Tartalomátvétel
Tartalomátvétel

©2023 ANT Kft. | Minden jog fenntartva | Utolsó módosítás: 2022