ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel való együttműködésünk során szállítottunk az intézmény részére - a központi adattárolást, magas rendelkezésre állással megvalósító- NetApp FAS 3040-es storage clustert. Az egyetem NetApp melletti döntésének sikerét igazolja, hogy mára a clusteren elérhető tárkapacitást, a folyamatos igénybővülések kiszolgálása érdekében több mint 110 TB-ra növelték, amely a 2009-es 7 db shelf-el történő szállítást követően újabb 6 „polcnyi” bővítést jelent és ezzel 182 db HDD üzemel a clusterben.
Az egyetem kapcsolódó, kiemelt fontosságú és nagy eredményességgel végzett „virtualizációs” projektjének is beszállítói partnere volt az ANT Kft. A virtualizációs cloud-hoz Fujitsu Technology Solutions Kft. kiemelt üzleti partnereként és a VMware professional státuszú partnereként rack-szervereket és virtualizációs szoftvereket szállítottunk. Valamint az egyetem - érintett rendszerein dolgozó- üzemeltetőit, speciális szakvizsgával rendelkező mérnökeink oktatták, a rendszer bevezetését követően.
IT biztonságtechnikai területen is együttműködünk az intézménnyel, a tanulmányi rendszer határvédelmét ellátó ALF tűzfalszolgáltatásunk kapcsán.
Jelentősebb szállításaink között említhetjük az FTS RX900 típusú 8 processzoros szerverét, amelyet Magyarországon elsőként az ELTE Természettudományi Kar, Matematikai Intézete vásárolt.
A fent említetteken kívül folyamatosan szállítunk szervereket, adattároló megoldásokat, szalagos mentőegységeket, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásainknak is elégedett megrendelője az ELTE.
Az FTS és VMware termékein kívül szállítottunk Tripp Lite és APC szünetmentes tápegységeket, illetve Intel és SuperMicro szervereket is az intézménybe.

Kapcsolódó publikációk és cikkek:

http://www.intel.com/content/www/us/en/cloud-computing/cloud-computing-x...
http://www.itbusiness.hu/rss_3/virtualizacio_mint_hajtoero.html
http://www.bitport.hu/megoldasok/szamitasi-felhore-valtott-az-elte
http://www.gamechannel.hu/cikk/hirblock/a_virtualizacio_hajtja_a_fujitsu...
http://computerworld.hu/a-virtualizacio-hajtja-a-fujitsu-novekedeset.html
http://www.hwsw.hu/hirek/45823/fujitsu-primergy-eternus-szerver-tarolo-p...
http://infovilag.hu/hir-19523-2010_fujitsu_eve_foldon_maradt_megis_fel.html

A fenti munkáink projektértéke: ~ 320 millió Ft

Tartalomátvétel

©2023 ANT Kft. | Minden jog fenntartva | Utolsó módosítás: 2022