Microsoft

A Microsoft Magyarország Kft. a Microsoft Corporation magyarországi képviseleteként 1993-ban alakult, mindössze két fővel. Napjainkban a vállalat dolgozóinak létszáma megközelíti a 200 főt, és a hazai informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. A Microsoft Magyarország 2003-ban és 2006-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet, 2008-ban a Legjobb IT Munkahely lett, a nagyvállalati megmérettetésben pedig a harmadik helyezést érte el. 2010-ben az MNKSZ pályázatán a „Legjobb Női Munkahely 2009” címet érdemelte ki.

A Microsoft Corporation mára a világ 107 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig megközelíti a 90 000 főt. Bevétele a 2009-es pénzügyi évben 58,44 milliárd dollár volt.

1993-as megalakulása óta a Microsoft Magyarország töretlen lendülettel valósítja meg a Microsoft Corporation innovációs terveit, és sikerrel járult hozzá az informatikai kultúra kialakulásához. Kereskedelmi képviseletként a Microsoft termékeit hazai disztribútorokon és viszonteladó partnerein keresztül értékesíti, ehhez hasonlóan partnercégeket von be szolgáltatáskínálatának kiszélesítésére is. A Microsoft jelenléte érezhető a magyar információtechnológiai ipar egészében; szinte valamennyi jelentős magyar technológiai céggel partneri kapcsolatot ápol. Több mint 2000 partnere 50 ezer embert foglalkoztat Magyarországon.

A Microsoft elkötelezett felelős iparági szereplő. Küldetése, hogy lehetővé tegye az egyének és a vállalkozások számára a bennük rejlő lehetőségek maximális kihasználását. A vállalatot is ebben a szellemben, innovatív szoftvereire és szolgáltatásaira alapozva építették fel, hiszen a Microsoft által kínált technológia eredményesebbé teszi az emberek munkáját, tevékenységét. Azonban a vállalat küldetése, értékei iránti elkötelezettsége ennél jóval messzebbre mutat. A Microsoft hisz abban, hogy minden sikeres vállalat felelőssége, hogy erőforrásait, befolyását felhasználva pozitív hatást gyakoroljon környezetére.

Iparágvezetőként és a világ legnagyobb szoftvercégeként a Microsoft felelőssége, hogy jó vállalati állampolgárként működjön a világon. Ide tartozik a törvényeknek és szabályozásoknak való maximális megfelelés, etikus üzleti standardok felállítása, a környezeti veszélyek mérséklése, a természeti erőforrásokkal való ésszerű gazdálkodás.

A Microsoft Korlátlan Lehetőségek programja hosszú távú, globális üzleti és felelős állampolgári elkötelezettséget jelent, amelynek célja, hogy releváns, hozzáférhető és megfizethető technológiát és az ezek használatához elengedhetetlen tudást eljuttassa a már informatikát használókon túl a világ további öt milliárd lakója számára. Erős partneri kapcsolataira építve a Microsoft különböző technológiai megoldásokat ötvöz, új üzleti modelleket fejleszt ki és kutatásokat folytat a fenntartható társadalmi fejlődés és a megújuló gazdasági lehetőségek érdekében.

A Microsoft nemcsak a gazdaság, illetve az informatika területén játszik jelentős szerepet Magyarországon, de a társadalmi életben is: részt vállal a civil szféra támogatásában, s képzési programjain keresztül a szociális gondok enyhítésében. Az anyavállalat támogatási politikájával összhangban a Microsoft Magyarország a hátrányos helyzetű fiatalok, illetve a felnőttek egész életen át tartó tanulásának támogatását és az esélyegyenlőség elősegítését tűzte ki fő céljául.

A közoktatási területet célzó Társ a Tanulásban program fő feladata pedig a tanárok és diákok fejlődéséhez szükséges eszközök és tananyagok biztosítása; a digitális írástudás és az informatika által támogatott oktatás elterjesztése.

Tartalomátvétel

©2023 ANT Kft. | Minden jog fenntartva | Utolsó módosítás: 2022