Web Access Control

Napjainkban az informatikai rendszerek egyik leggyakoribb elérési útvonala a felhasználók számára a web-es felület. Így a legtöbb visszaélés is ezen keresztül történik.
A rengeteg féle böngésző és web szerver, megszámlálhatatlan számú applikáció és töménytelen adat közös és egyen szilárd védelme bonyolult feladatot jelent a rendszergazdák számára.
Erre a komplex problémára jelent kiváló, gyors és igen hatékony megoldást a WebAccessControl (WAC) megoldás.


Helyezze el a WAC-ot a web szerver elé oly módon, hogy a kliensek azon keresztül érjék el a rendszert. Mivel a termék teljesen transzparens, így a webkiszolgálón és a klienseken sem kell további beállításokat végezni. A WAC konfigurálása után a rajta keresztül folyó forgalmat elemzi és a visszaéléseket, hibákat kiszűri. Ezzel egyaránt védve a klienseket és a web kiszolgálót a kompromittálódástól.

Protokoll konverzió

A WAC nem csak védelmi, hanem helyesbítési és fordító modulokkal is el van látva. Így ha szükséges, képes http 1.0 és http 1.1 protokollok közti fordításra is. Ha a böngésző szabálytalan kéréssel fordul a kiszolgálóhoz, vagy a kiszolgáló szabálytalan választ adna, azt a WAC korrigálja és képes a kommunikációt az internetes rfc-knek megfelelően lektorálni.

IP verziókezelés

A WAC nem csak a klasszikus IPv4, hanem a folyamatosan terjedő IPv6 protokoll kezelésére is képes. Használható olyan webes rendszerek kezelésére is, melyekben a kiszolgálói hálózat IPv6 protokollt használnak, míg publikus szolgáltatások IPv4 protokollon át érhetőek el.

Webforgalom gyorsítása

A WAC kibővített funkcionalitással képes a statikus web tartalmakat, képeket, szövegeket, videókat a gyorsítótárból kiszolgálni, így csökkentve a web szerver terhelését.

Terheléselosztás

A WAC képes fürtözött web kiszolgálók esetén terhelésmegosztást végezni különböző algoritmusok alapján.

Titkosítás

A WAC képes SSL (Secure Socket Layer) terminálásra. Így a webszerverek már „clear html” kapcsolatot tudnak kezelni.

A WAC leggyakoribb felhasználási területei:

• publikus weboldalak védelme
• interaktív, web 2.0 és SOA alkalmazások védelme
• internet banki alkalmazások védelme
• nagyvállalati intranet rendszerek védelme
• Három rétegű alkalmazások frontend védelme

Részletes termélkleírás                       Ismertetők és reklámanyagok

                     

Tartalomátvétel

©2023 ANT Kft. | Minden jog fenntartva | Utolsó módosítás: 2022