A Cisco és a NetApp középvállalati megoldással bővítette a sikeres FlexPod keretrendszer architektúrát

Az előzetesen minősített architektúra keretrendszerek és a vezető IT beszállítóktól származó, minősített felügyeleti megoldások új sorozatával az ügyfelek nagyobb rugalmasságot és több választási lehetőséget kapnak megfizethetőbb áron. Az ügyfelek belső avagy privát felhő alapú informatikára való áttérésének felgyorsítása céljából a Cisco és a NetApp április közepén bejelentette, hogy a FlexPod keretrendszert a kisebb munkaterhelésekre méretezett, és ennek megfelelően árazott, új sorozatával bővíti.

Az új FlexPod-sorozattal rugalmas, méretezhető, megosztott infrastruktúrát építhetnek a vállalatok, mely a Cisco és a NetApp számítási (kiszolgáló), hálózati és tárolási megoldásait kombinálja. Ugyanakkor a felhőautomatizálási lehetőségek gyakorlati megvalósításának leegyszerűsítése és felgyorsítása érdekében a Cisco és a NetApp a vezető szoftver beszállítóktól származó több új felügyeleti megoldást is minősített az összes FlexPod tervezési architektúrához – így a VMware és a Microsoft platformjait is.

Az 500–1000 felhasználós üzleti alkalmazások munkaterhelésére méretezett, és ennek megfelelően árazott, belépő szintű FlexPod-megoldás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csak a számukra szükséges infrastruktúrába fektessenek be. Az ilyen módon felépített IT infrastruktúra egyszerűen és gyorsan akár át is méretezhető a növekvő igényeknek megfelelően, ahogy a vállalat szükségletei megváltoznak.

A belépő szintű FlexPod most először ötvözi a NetApp belépő szintű FAS2240 tároló rendszerét a Cisco UCS C-sorozatú rack-be szerelhető kiszolgálóival, valamint a Cisco Nexus 5000 Switch kapcsolókat, a Cisco Nexus 2232 Fabric Extender bővítőmegoldást és a Cisco UCS 6200 sorozatú Fabric Interconnect összekötő megoldásokat.

A többi FlexPod előre ellenőrzött keretrendszer megoldáshoz hasonlóan ez a belépő szintű FlexPod is magasabb szintű rugalmasságot és több választási lehetőséget nyújt az ügyfeleknek, továbbá több virtualizációs hypervisort és üzleti alkalmazást is támogat, hogy segítse felgyorsítani a belső avagy privát felhők bevezetését. Ráadásul a szállítók a kölcsönösen minősített összetevőknek köszönhetően egységes technikai támogatási modell alapján hatékony és leegyszerűsített szolgáltatást nyújtanak.

Mióta a Cisco és a NetApp először bejelentette a FlexPodot 2010 novemberében, a megoldás rendkívül népszerűvé vált a konvergált infrastruktúrájú platformok között. A FlexPod több mint 500 FlexPod-partneren keresztül kapható világszerte, Magyarországon négy rendszerintegrátor rendelkezik a szükséges magas szintű minősítésekkel.

A FlexPod megoldást világszerte több mint 850 ügyfél használja adatközpontjának infrastruktúrájához – ami több mint 400%-os ügyfélszám-növekedést jelent nem egészen egy év alatt.

A Cisco és a NetApp magasabb szintű rugalmasságot kínál az ügyfeleknek, továbbá több választási lehetőséget a FlexPod megoldás felügyeletéhez. Ezek a megoldások megfeleltek a Cisco és a NetApp laboratóriumainak átfogó tesztjein, melyek a funkcionális és kialakítási követelmények széles spektrumát vizsgálták: ilyen a Cisco Intelligent Automation for Cloud, a VMware vCloud Director vagy a VMware vCenter Server keretrendszerek.

A Microsoft legújabb, Microsoft Private Cloud Fast Track 2.0 adatközponti keretrendszeréhez, azaz a Windows Server 2008 R2 és System Center 2012 szoftverekre épülő megoldáshoz a FlexPod lett az első komplett minősített adatközponti infrastruktúra platform. A Cisco UCS Management Pack és a NetApp OnCommand felügyeleti moduljaival így teljesen integráltan kezelhető az infrastruktúra több rétege: a virtuális gépek, az operációs rendszerek, a kiszolgáló hardver, tárolórendszer és hálózat.

Tartalomátvétel

©2009 ANT Kft. | Minden jog fenntartva | Utolsó módosítás:2014.09.18.

by: EOX Kft.