Fujitsu products - storages

Tárolók (Storage)

Sok gyártó készít tároló egységeket. A Fujitsu innovatív termékeivel mégis nagyon kevesen képesek felvenni a versenyt. Nem véletlenül emelkedik ki ez a gyártó a versenytársai közül magas rendelkezésre állás és hibatűrés tekintetében, rugalmas és skálázható megoldásaival. Engedje meg, hogy cégünk az ANT Kft. mint a Fujitsu SELECT EXPERT partnere bemutassa Önnek is e termékeket.

 

Lemezes tároló rendszerek
 

A Fujitsu lemezes tárolórendszere kielégíti az üzletmenet-folytonosság és az adatintegritás követelményeit, és ezzel párhuzamosan megszünteti a teljesítmény és a sávszélesség szűk keresztmetszeteit. Az Eternus rendszerek energiahatékonyak, minimális helyet igényelnek, egyszerűsítik az üzemetetést, miközben a jövőbeni kapacitásbővítést is rugalmasan támogatják. Az új Eternus SF szoftverrel megvalósított egységes felügyelet a teljes Eternus DX lemezes tárolócsaládra kiterjed. A család modelljeinek ötvözése vagy cseréje minimális költséggel megoldható, nagy kapacitást és I/O teljesítményt nyújt a jövőbeni igényeket kielégítő, rugalmas skálázás támogatására. A zöld funkciók mérséklik az áramfogyasztást és a helyigényt, ugyanakkor lehetővé teszik az új rendszerek integrálását a már amúgy is zsúfolt adatközponti környezetbe. A virtualizációs szabványok támogatása és integrálása révén a tárolók a legújabb szerverkörnyezetekbe is beilleszthetők.


SAN tároló: ETERNUS DX
 

Az adatszéf koncepciónak köszönhetően az ETERNUS DX S2 lemezes tárolórendszerek rugalmas megoldást kínálnak minden használati forgatókönyvre a kis- és nagyméretű, hagyományos vagy felhőalapú környezetekben, és mindenütt a legmagasabb szintű adatbiztonságot nyújtják. A DX60 24 darab hot-swap 15k-s SAS vagy Nearline SAS diszket képes fogadni, és azokat négy darab 4 Gb/s FibreChannel porton kiszolgálni, míg a 10 dobozig modulárisan skálázható DX80 már 120 diszket és akár 8 Gb/s FC portokat is kezelhet, amelyek a FibreCAT SX80-hoz képest másfélszeres átviteli sebességre nyitnak lehetőséget. SAS diszkekkel 14,4 és 72 terabájtnyi, a SATA-alapú Nearline SAS diszkekkel pedig 48 és 240 terabájt nyers kapacitás építhető ki jelenleg.  A DX90 modell storage szintű adatreplikációs képességekkel gazdagítja a Fujitsu belépőszintű diszk alapú tárolórendszereinek funkcionalitását. Az adatokat aszinkron vagy szinkron módban egy második ETERNUS DX90-re másoló szoftver stresszmentesebbé teszi a működést és ideális befektetés a katasztrófaelhárítási illetve üzletmenet-folytonossági előírásokat alkalmazó cégek számára. Az Eternus DX80 S2 és DX90 S2 a maga 240 terabájtos csúcskapacitásával csak a belépő szintet jelenti a sorozatban;az Eternus DX410 S2 már 480, a DX440 S2 pedig 960 terabájtos kapacitást kínál.(A jelenlegi S2 szériából 500 terabájtos a legnagyobb, Magyarországon használatbavett rendszer.) A korábbi szériához képest az egyik legnagyobb különbség, hogy nem Fibre Channel,hanem SAS csatolóval ellátott merevlemezeket használnak. Ennek köszönhetően azegységek ára jóval alacsonyabb lehet, miközben a teljesítmény nem romlik.(Ugyanakkor a vezérlő többféle interfésszel – Fibre Channel, iSCSI, FCoE –kapcsolódhat a szerverekhez.) A portokhoz képest szabadon vegyíthetők a rendszerekbena különféle merevlemezek: 2,5 és 3,5 hüvelykesek, 7200-as, 10000-es vagy 15000e-spercenkénti fordulatszámúak,300 gigabájtostól a 2 terabájtos kapacitásúig, illetve beilleszthetők SSD-meghajtókis. Ennek köszönhetően egyetlen tárolórendszerben megvalósítható a többszintű(tiered) adattárolás, ahol a gyakrabban használt információk a drágább, de gyorsabbanelérhető meghajtókon vannak, míg a kevésbé fontosak a nagyobb kapacitású, olcsóbb,de lassabb tárolókon. A nagyvállalati kategóriájú Fujitsu ETERNUS DX8000 sorozat teljesíti a kiterjedt szervezetek nagy kapacitás és teljesítmény iránti elvárásait, ezért ideális platform a tároló-konszolidációhoz. Főbb technikai előnyei közül említést érdemel a fejlett funkcionalitás, az adatok magas rendelkezésre állási szintje, a biztonság és a kivételesen hatékony működés. 


DAS Közvetlenül csatlakoztatott tároló
 

Alacsony befektetési igénye és könnyű kezelhetősége miatt a kiszolgálóhoz közvetlenül csatlakozó adattároló az egy vagy csak néhány kiszolgálót magukban foglaló rendszereknél alternatív megoldásként használható fel. A tárolókapacitás passzív bővítéseként az, ETERNUS JX40 a kiszolgáló SAS RAID vezérlőjéhez kapcsolódnak.  Az ETERNUS JX40 egy megbízható és innovatív, könnyen használható adattároló alrendszer. Közvetlenül kapcsolódó adattárolóként (DAS) egy 6 Gbit/s SAS kapcsolaton át akár 72 terabájtra növeli a Fujitsu PRIMERGY kiszolgálók adattároló kapacitását. Az ETERNUS JX40 alrendszer mindössze két egység magas, így 2,5"-os vegyesen használható SAS és SATA merevlemezes egységeivel megfelel a 19"-os rack infrastruktúrák kompakt kivitelének. A FibreCAT SX40 SAS adattároló alrendszer egy passzív, közvetlenül csatlakoztatható adattároló a csatlakozó PRIMERGY kiszolgálók merevlemez-kapacitásának növelésére. A 2 egység magasságú FibreCAT SX40 alrendszer megfelel a 19-hüvelykes rack infrastruktúrák nagy merevlemez-kapacitású kompakt kialakítási követelményeinek. A FibreCAT SX40 adattároló rendszer az SAS technológiával rugalmas bővítést tesz lehetővé a növekvő adattárolási kapacitás igényeknek megfelelően nagy teljesítményű és magas rendelkezésre állású merevlemezekkel. Akár 12 SAS merevlemezzel összesen 3,6 terabájt kapacitást kínálhat egy külső házban. Legfeljebb 3 FibreCAT SX40 sorbakötésével a SAS x4 linken a külső merevlemez-kapacitást 10,8 terabájttal növelheti.


 

NAS tároló: NetApp rendszerek
 

A Fujitsu és a NetApp 2010-ben bejelentették, hogy tovább bővítik partnerkapcsolataikat, és a két cég közös termékportfóliót kínál az üzleti ügyfelek integrált adattárolási szükségleteinek kielégítésére. A NetApp viszonteladóként kínálja a Fujitsu ETERNUS CS800 S2 adatbiztonsági célgépét az EMEA-régió 22 országában, a Fujitsu pedig  még több piacon forgalmazza viszonteladóként a NetApp egységes tárolórendszereit. Erről bővebben ide klikkelve olvashat.


 

Szalagos tároló rendszerek
 

A Fujitsu mágnesszalagos adattároló rendszerei a piacon kapható legkiválóbb termékek, amelyek a legnagyobb teljesítményt és megbízhatóságot nyújtják. Az ETERNUS LT igazi áttörést jelent a megbízhatóság, kapacitás és teljesítmény terén. Ideális alkalmazási területe az LTO mágnesszalagos könyvtárral rendelkező kis- és közepes méretű környezet, magas szinten elégíti ki a biztonsági másolatok készítésére és az archiválásra vonatkozó elvárásokat, fogyasztása meglehetősen alacsony. Az ETERNUS LT20, LT40 és LT60 szalagkönyvtárai is támogatják az LTO-5 generációs szalagmeghajtókat. A Fujitsu elsősorban kis- és középvállalatoknak, valamint a távoli helyszíneken biztonsági mentést végző nagyvállalatoknak szánja az új szalagmeghajtó-technológiát. Az LTO-5 meghajtók nagymértékben felgyorsítják a Fujitsu bevált belépő szintű modelljeinek szalagra írási és olvasási sebességét, és ezzel párhuzamosan mérséklik a szükséges kazettahelyek számát és az adattárolás költségeit. Ezzel együtt, a régi infrastruktúrával rendelkező ügyfelek jövőbiztos koncepcióra támaszkodhatnak. Az LTO szabványok kompatibilitása garantálja a szalagos infrastruktúraberuházás hosszú távú értékállóságát, hiszen a meghajtók az LTO-3 szalagokat is olvassák, az LTO-4 szalagoknál pedig az írást és az olvasást is támogatják.


 

Az ORACLE SL sorozat tagjai (SL500, SL3000, SL8500)  kiválóan megtervezett archiváló rendszerek kitűnően robotizált és zökkenőmentesen működő fogómechanizmusokkal. Ezek a helytakarékos mágnesszalagos könyvtárak az LTO eszközök és a StorageTek vállalati szintű, mágnesszalagos meghajtók vegyes hordozótámogatásával különféle technológiák közötti választási lehetőséget kínálnak. 


Quantum Scalar sorozat napjaink minden adattárolási igényét képes kielégíteni. A skálázható, vállalati szintű adatvédelem könnyen bővíthető a korlátlanul hozzáadható modulokkal. Scalar i500  Scalar i6000 Scalar 10K


 

ETERNUS CS adatvédelmi készülékek 

A Fujitsu ETERNUS CS800 megbízható deduplikációs képességekkel enyhíti a vállalatok folyamatos adattömeg-bővüléssel kapcsolatos problémáit. Az ETERNUS CS800 adatbiztonsági célgéppel minden eddiginél gyorsabban valósítható meg a lemezes biztonsági mentés, deduplikációs képessége pedig akár 95 százalékkal is csökkentheti az elmentendő adatmennyiséget. Támogatja a több fiókirodát lefedő, zökkenőmentes központi adatmentést, és akár huszadára is mérsékelheti a hálózati forgalmat, ami lehetővé teszi a biztonsági mentés éjszakai lebonyolítását. Automatikusan kezeli az összes deduplikációs és adatreplikációs funkciót, valamint a hardver- és a szoftverkonfigurálást.

A dinamikus infrastruktúrákhoz készült, felső kategóriás ETERNUS CS High End V5.1 adatbiztonsági célgép (a korábbi CentricStor adatbiztonsági megoldás utódja) intelligens adatbiztonságot nyújt a heterogén infrastruktúra egészében. A nagyobb vállalatok szükségleteire készült, egyedülálló többszintű tárolómegoldás maradéktalanul kiaknázza a lemezes és a szalagos technológia legfőbb előnyeit, és előre meghatározott szabályok alapján, önállóan menti el több szintre és különféle tárolóeszközökre a védeni kívánt adatokat. Minimumra szorítja a mentési időablakot, és minden megcélzott helyreállítási határidőt (RTO) és adatmegőrzési időszakot támogat a kritikus környezetben. Ily módon mind a mentés, mind pedig az archiválás kielégíti az adatéletciklus-kezelés, az ILM (Information Lifecycle Management) követelményeit, az adatbiztonsági működés pedig rugalmasan a különféle SLA-khoz és megfelelési szabályokhoz igazítható.

Syndicate content

©2009 ANT Ltd. | all rights reserved | Last modification: 27-11-2013