NetApp Data ONTAP 7G

A Data ONTAP 7G® a NetApp® FAS és V-Series termékeinek egyik választható operációs rendszere.

Az adatokat a NetApp tárolókon nem csak a hardver kezeli, hanem a thin provisioning (kis erőforrásigényű) technológiára épülö ONTAP szoftver. Ennek köszönhetően a NetApp storage-ok igen széles tudásszintet érnek el, mely ezáltal megvalósítja a unified storage (egységes tárolórendszer) minden igényét.

A Data ONTAP 7G magában foglalja a piacvezető NetApp Snapshot™ megoldást, mint alapfelszereltség. A pillanatfelvétel segítségével védi az adatokat, és eléri a gyors helyreállítás lehetőségét minimális rezsi-és a maximális skálázhatóság mellett. Adatok rendelkezésre állását tovább fokozza az innovatív dupla paritású RAID 6 megvalósítása és a RAID-DP™, amely védelmet biztosít az adatok a kettős lemezhibáira is miközben nem fogja vissza a teljesítményt, hogy még a legigényesebb alkalmazásokhoz szükséges terhelést is kiszolgálhassa.

A rendszer elsődlegesen a következő fő funkciókkal rendelkezik:

Deduplikáció
A deduplikációs és tömörítési funkciókat az adatduplikációk többszörös tárolásának elkerülésére használhatjuk mind éles, mind mentési, vagy akár archiválási céllal.

FlexShare
segítségével egyedileg hangolhatóak az alkalmazások munkafolyamatai, mely a rendszer magas terhelésekor előnyben részesíti a magasabb prioritású elemeket.

Snapshot
Segítségével pillanatfelvétel készíthető a tárolón elhelyezett adatokról. A létrejött másolat egy csak olvasható állomány lesz, melyet utána mentésre, klónozásra vagy replikációra is lehet használni.
FlexVol
Lehetővé teszi, hogy virtuális köteteket (volume) kezelni és mozgatni lehessen függetlenül a fizikai tárolástól. Ez a válasz a változó tárolási igények gyors és zavarmentes kezelésére.
RAID-DP
Óvja az adatokat a dupla lemez meghibásodása esetén. A WAFL ® (Write Anywhere File Layout) fájlrendszert integrálja oly módon, hogy a fokozza az adatvédelmet, valamint a magas teljesítményt egy dupla paritású RAID 6 tömbben, amely megakadályozza az adatvesztést, amikor akár két meghajtó is meghibásodik.
FilerView
egy könnyen használható böngésző alapú eszköz, alap felületet biztosít minden NetApp tároló rendszer kezelésére kezdve a telepítéstől egészen a konfigurálás befejezéséig.
HA rendszer konfiguráció
a HA (High Availability - magas rendelkezésre állású) rendszer robosztus és megbízható megoldást kínál az üzletkritikus környezetek számára.
SyncMirror
replikációs megoldás az adatok maximális rendelkezésre állásának érdekében. Két on-line példányban tartja fenn az adatokat, mely védelmet nyújt minden típusú hardver-kimaradás ellen, beleértve a hármas lemez meghibásodást is.
SnapValidator for Oracle
biztosítja az üzletkritikus Oracle® adatbázisok rendelkezésre állását egy az adatbázis kezelőbe beépülő eszköz segítségével.
 

További opciók:

DataMotion
DataMotion lets you easily and quickly move data from one logical or physical storage device to another while maintaining continuous access to your applications. The result is that you can keep your shared storage infrastructure running as you add capacity, update infrastructure technology, and balance performance.

FlexCache
With our FlexCache™ software, you can scale performance for large compute farms, accelerate access for remote offices, and simplify management of tiered storage. Our Snapshot technology enables you to create point-in-time copies of file systems, which you can use to protect data—from a single file to a complete disaster recovery solution.

FlexClone
Our FlexClone® technology instantly replicates data volumes and data sets as transparent, virtual copies by using clones to increase productivity and save storage space without compromising performance.
MutliStore
Our MultiStore® software provides secure partitioning of network and storage resources so that you can consolidate multiple domains and servers on a single storage system without risk. 

  A termék adatlapját ide klikkelve olvashatja el.

Syndicate content

©2009 ANT Ltd. | all rights reserved | Last modification: 27-11-2013